Veenloopcentrum arrangement

Van Gogh en het Veenloopcentrum

Voor dit arrangement kunt u zich op dinsdag en woensdag telefonisch opgeven bij het Van Gogh Huis. Op de overige dagen kunt u een e-mail sturen. U wordt dan teruggebeld.

Contactgegevens Van Gogh Huis:
Telefoonnummer: 0591-555600
E-mailadres: info@vangogh-drenthe.nl

Bel of mail voor meer informatie, reserveringen of een arrangement op maat. Reserveren is noodzakelijk!

Voetstappen

Een bezoek aan het Van Gogh Huis en het Veenloopcentrum

Geïnspireerd door het mooie landschap heeft Van Gogh een aantal schilderijen gemaakt. Aan u om in de sporen van Vincent van Gogh te treden en het Bargerveen te verkennen.
(Minimale aantal personen: 8)

Programma
10.30 uur ontvangst: koffie met koek en audiovisuele presentatie en rondleiding in het Van Gogh Huis
13.00 uur Lunch en koffietafel in het Veenloopcentrum
14.00 uur Wandelexcursie vanaf het Veenloopcentrum onder leiding van een gids door het Bargerveen
16.30 uur Afsluiting

Routing
U start de dag bij het Van Gogh Huis en gaat met eigen vervoer (auto of fiets) naar het Veenloopcentrum.
Route: U gaat langs de Vaart ZZ, richting Schoonebeek. U volgt de weg, met de bocht mee rechtsaf, en gaat na ongeveer 10 meter linksaf over de brug. Over de brug rechtsaf en u volgt de weg tot aan de rotonde. Bij de rotonde neemt u de 1e afslag en bij de 2e rotonde neemt u de 2e afslag richting Schoonebeek. Na het benzinestation neemt u de 1e afslag linksaf. U komt langs de Turfstrooiselfabriek. U volgt de weg tot aan het eind en gaat linksaf richting Weiteveen. Vanaf hier volgt u de borden ‘Veenloopcentrum’.

Onderdeel van dit arrangement is een bezoek aan het Van Gogh Huis. Hier krijgt u een persoonlijke rondleiding, inclusief de bezichtiging van Vincent van Gogh zijn slaap- en werkkamer en de oude Gasterie anno 1883.  Deze is nu weer in gebruik als restaurant. 

Ook is onderdeel van de rondleiding een korte film over Van Gogh zijn verblijf in Nieuw-Amsterdam en zijn bezoek aan Zweeloo.  Via de aanwezige periscoop bekijkt u de oude attributen uit die tijd die op de zolder van het Van Gogh Huis zijn opgeslagen. Beslist de moeite waard. 

Kosten per persoon: € 20,00
(lunch met soep en kroket € 5, – extra p/p)

Veenloopcentrum Weiteveen
Veenloopcentrum Weiteveen
Veenloopcentrum Weiteveen