Veenlopen

Veenlopen in het unieke natuurgebied Bargerveen

Maak eens een veenloop in het unieke natuurgebied Bargerveen en laat u verhalen over de verborgen cultuurschatten en het steken van turf. Het Veenloopcentrum te Weiteveen nodigt u uit om kennis te nemen van hoe nonnen en pioniers in het verleden leefden in een dorp midden in het veen.

Veenlopen in Zuidoost-Drenthe waar het hoogveenreservaat Bargerveen ligt met een oppervlakte van goed ca. 2500 hectare. Midden in dit gebied ligt Weiteveen. Een dorp met een interessant verleden. Vroeger een uitgestrekt en ontoegankelijk veengebied, waar veenarbeiders woonden in keten en plaggenhutten. De arbeiders waren afkomstig uit alle delen van het land. Door het gestolen tabernakel op 4 mei 1925, die na zes dagen in een greppel is terug gevonden, kwam er een belangrijke verandering in Weiteveen. Er werd een klooster en een school gebouwd waar de congregatie van de zusters Franciscanessen als onderwijzeressen en in de wijkverpleging actief waren.

Het Veenloopcentrum geeft toegang tot routes die onder begeleiding van een lokale gids met bezoekers tochten ondernemen in een natuurgebied van duizend jaar cultuur.

Voetstappen
Voetstappen

Arrangementen

Het Veenloopcentrum te Weiteveen heeft voor u diverse arrangementen samengesteld. Zoals een wandelarrangement, een verblijfsarrangement, kinderfeestjes en meer. Meer informatie hierover vind u op de arrangementen-pagina.